mandag, august 07, 2006

Der er en pointe i at tælle points
Jeg har almindeligvis en rimelig afslappet holdning til mit madindtagelse, spiser rimelig fornuftigt uden de store ofre og selvfornægtelse. Men det kunne være rart for selvtilliden at tabe mig lidt, mens det stadig er sommer. Derfor har jeg besluttet mig til at gå på slankekur fra i morgen. Jeg har rådført mig med eksperterne – selvfølgelig kvindelige eksperter – og inspireret i deres gode resultater har jeg valgt en af de kure, hvor man vejer madportionerne svarende til et x antal points. Jeg har endvidere allerede regnet ud, at udfra min højde og aktuelle vægt kan mine daglige måltider i alt ikke overstige 18 points. Vil jeg føle mig mæt, eller vil jeg være kontant sulten? Den eneste måde at finde ud af det på var at kigge på en udførlig oversigt, som oversætter de forskellige madvarer til points.
Bare for at få en ide: en skive brød 1 point, 1 skive ost 1 point, to skeer honning ½ point, en cappucino 2 points, et glas juice 1 point, en mager yoghurt 2 points, et glas skummetmælk 1 point, fem stk. oliven 1 point, et stk. frisk laks 4 points, et kyllingelår uden skind 2½ points (med skindet 4½), 1 kalvefilet 3½ points, en portion ris a la mande 9½ (av! dér røg julen for mig...), femten kirsebær eller ti druer 1 point, et glas vin 2 points. Når man ikke holder af at egne bliver udfordringen dobbel. Grøntsager som gulerødder, broccoli og salathoveder tæller ikke i regnskabet. Til gengæld må man skære ned på frugten til max 3, da frugt er rig på kulhydrater.
Jeg har en klar fornemmelse at jeg kommer til at spise en hel del gulerødder, broccoli og salathoveder i de nærmeste måneder.
Farvel oste, farvel oliven og frugt ad libitum, farvel vin.
Men jeg gemmer afskeden til i morgen.
Ønsk mig held og lykke, jeg vil have brug for alt det held, jeg kan få!