fredag, november 10, 2006

Romantiske og uforglemmelige øjeblikke, også kulinarisk
I går var så den store fest dag. Femten år er ikke bare et par dage og kræver at blive fejret på en ordentlig måde. Efter træningen, klagede husbonden, stadig intetanende om undertegnedes hemmelige, luskede planer, over at han var ved at være sulten.
- ”Det er ikke noget problem, skat. Skift lige tøj, tag for eksempel din flotte habit på, og så spiser vi klokken otte.
- ”?
Jeg tog ham på en restaurant med alle stjernerne og et fantastisk renomme og finesse, en som han gennem årene flygtigt havde nævnt og virkede fascineret af. En hvor den kendte kok tager sig tid til opmærksomt at komme og fortælle detaljeret, hvad man skal til at smage, hver gang man får serveret en himmelsk, velanrettet ret, og hvor man ydmygt nikker og takker, selvom man kun fattede et ord hist og her af forklaringen. Kan I se det første lille bord lige bagved det lange bord, lige ved vinduet? Det var dér, vi sad.
Min husbond regnede ikke med at blive så forkælet. På den anden side blev han heller ikke så overrasket som jeg havde troet. Jeg har aldrig været en særlig god partner til kortspil, da jeg ikke ligefrem er god til at skjule stærke følelser. Og tilsyneladende var mit uskyldsansigt de forrige dage ikke tilstrækkelig overbevisende, så min husbond må have anet, der var noget i gære.

Alligevel havde vi en forrygende, meget romantisk aften, hvor vi kiggede tilbage på femten år sammen i tykt og tynd, til døden os skiller; med superb mad og drikke og den kvalitets betjening, der bør sig på sådan en fornem restaurant og sådan en anledning. Og nu at vi er i gang, så I kan få lidt mundvand og måske inspiration til weekendens madlavning, her er så aftenens menu: vi startede med et glas champagne. Som hors d’oeuvres (vi var jo på en fransk restaurant) en bisque (suppe) på snow crab med citrongræs, hertil sprød krabbe og de fineste skiver af beder på spyd. Som hovedret valgte vi stegt fasan (i stedet for agerhøne) serveret med persillerødderkrebinet af lår, græskar og anissauce. Og til dessert tiramisu, mascarpone, kiks og kaffe og en delikat chokoladedessert.
Og alt serveret på kongelig porcelæn og ”overrislet” med en god rødvin ad libitum. Bon apetit! : )