Professor Salamander
Og stadig apropos videnskab, har jeg har tidligere refereret min forundring over, de områder visse videnskabsmænd forsker i – eksempelvis i lykke; men det er også værd at referere enkelte professorers grad af specialisering, dem som kun kan tale om en bestemt celletype eller en lille bitte udryddelsestruet stamme i Amazoneregnskoven.
Men har nogen hørt om tusindbenseksperter før? Ja, Københavns Universitet er så heldig at have en tusindbensekspert. Han hedder Henrik Enghoff og er helt oppe på dupperne efter at have fundet en ny art tusindben på en rejse i Thailand. Det pågældende kryb (på billedet) er lyserød og har fået navnet Desmoxytes Purpurosea, eller for vennerne det mindre formelle Shocking Pink Dragon Millipede (som endda er en meget federe betegnelse, ikke?!).Det sjoveste var imidlertid at læse, hvordan man opdager, at nogen er ved at udvikle den slags sære interesser: ifølge eksperten var han fra barnsben allerede meget interesseret i små dyr, og i gymnasiet udgav han en bog om tæger (javist, man skal ikke diskriminere mellem kryb, og tæger har således også ret til opmærksomhed...) . Men skæbnen ville have, at der i forvejen var en tægeekspert i Danmark (javist, man skal ikke diskriminere mellem kryb, ovs.) – og der var næppe plads til to af slagsen i et så lille land... derfor kastede Henrik sig over tusindbenene, hvilket han angiveligt aldrig har fortrudt, da han i løbet ag sin karriere har opdaget flere end 120 nye arter og blevet hædret med at få 10 af dem opkaldt efter sig.
...
Sik’ en ambition, hva’?... Jeg forstår mig slet ikke på sommerfugle, men jeg ville ikke stå i vejen for, at den næste art, der bliver opdaget opkaldes efter mig... vidadepraiensis azulacea eksempelvis ;-)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home