
Dette slet ikke apropos posten i går!... Jeg kan godt li’ rødvin, men jeg er ingenlunde en ekspert. Og for at være helt ærlig selvom der er vine, jeg godt kan li’ og vine jeg ikke kan li’, tror jeg næppe, jeg ville kunne skelne en dyr vin fra en, der var billigere, hvis ikke jeg på forhånd vidste hvilken var hvilken.
Imidlertid har videnskaben for nylig afsløret, at smagsløgene, i hvert fald hos nogen, kan være tilbøjelige til snobberi; navnlig ifølge en undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Stanford Graduate School of Business og California Institute of Technology, hvor man testede folks meninger overfor akkurat samme vin, men hvor vi havde fået oplyst forskellige prisniveauer. Og det forskerne formåede at observere var, at der var mere aktivitet i de områder i hjernen, der registrerer nydelse hos dem, der fik at vide, de lige havde drukket en dyr vin. Med andre ord skabte den antagende dyrere vin antagelig mere nydelse.
Mærkeligt ikke? For i princippet kan endda en dyr vin smage hæsligt…
(foto: AusInLA @ flickr.com)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home