lørdag, september 30, 2006


Snacks og delikatesser
Jeg er en stor tilhænger af snacks: der er intet der smager bedre en et stykke gennembagt italiensk brød fra stenovn med ricottaost og friskplukket storbladet basilikum, eller med tynde skiver chorizo, eller med en lettere pikant emmentaler, eller med røget laks og med et glas lettere nedkølet rødvin, eller kold rosé, eller et iskoldt øl. Friske figner. En skål oliven, helst de store grønne. En håndfuld cashewnødder. En tallerken kæmperejer. Disse er mine yndlingssnacks (og slankekuren gør, at jeg er tæt på at hallucinere bare ved at tænke på dem…)
Imidlertid er der en del snacks og ansete delikatesser som jeg finder afskyelige: flæskesvær, griseører/-haler/-tæer , diverse dyrs hjerne og øjne, og i visse verdensdele endda larver, slanger og andre reptiler og forskellige slags insekter går for at være ret delikate. Eksempelvis græshopper. I Vietnam er græshopper blevet ret populære blandt velstående folk, når de er på bar for at få en øl. En vietnamesisk græshoppeopdrætter, Le Thanh Tung, oplyser til Reuters, at græshopperne har en meget speciel smag, som er meget vanskelig at sammenligne med andre former for mad. Mon ikke??!... (spørgsmålet bør lyde temmelig sarkastisk)
Kald mig gammeldags, men jeg holder mig til det stykke gennembagt italiensk brød fra stenovn med ricottaost og friskplukket storbladet basilikum.