lørdag, december 15, 2007

Grøn energi
Jeg har altid fundet solenergien noget meget forunderligt; ikke selve det, at det er muligt at opfange og akkumulere solenergi, men mest hvad man gør om vinteren, når sollyset er sparsomt, og der kan gå flere dage, hvor himmelen er så overskyet, at der knapt kan trænge solstråler igennem skydækket (forestiller jeg mig). Mon nogen anvender solenergi som eneste energikilde, eller har man brug for en back up, en nødplan, af de grunde jeg nævnte ovenover, ligesom sejlskib, der også har en motor i tilfælde af, at der ikke er nogen vind?
Jeg kom til at tænke på det igen, da jeg for nogle dage siden læste om en opfindelse fra Taiwan University of Technology: en soldreven kørestol. Ifølge opfinderne kan stolen køre 12 kilometer på en fuld tank sol, mens eldrevne kørestole kun kører 7 kilometer på et batteri. Udover denne håndgribelige fordel, koster solenergi angiveligt meget mindre.
Det er altsammen meget fint, og hurra for miljøet. Men for at vende tilbage til mit spørgsmål: hvad nu hvis der ikke er mere sol, hvis himmelen pludseligt bliver fuld af skyer, eller hvis mørket falder på lige pludseligt, og man ikke er i stand til at genoplade solbatteriet? Risikerer man ikke, at en handicappet person pludseligt stopper midt i et kryds eller et eller andet andet kedeligt sted? Det skulle da nødigt ske.