onsdag, december 12, 2007

Skuffende jobs
Hvis I er som mig – og åbenbart som en stor del af befolkningen – ynder I at se tv-serier om advokater, læger og den slags, som skaber et billede af sådanne fag som værende fascinerende og glamourøse. Og da I muligvis ikke kender nogen i disse fag, hører I heller ikke beskrivelser fra virkelighedens verden, og således bliver sådanne opfattelser ikke korrigeret, og der florerer mange fantasier om de pågældende fag.
Men jf. hvad jeg for nylig har læst, benyttede US News ved kåringen af årets bedste job lejligheden til også at kåre de mest overvurderede jobs. De baserede vurderingen på 2.500 samtaler med forskellige fagfolk. På toppen af listen finder vi karrierer i reklamebranchen og jura, som jo attrås af mange, men som tilsyneladende skuffer ved nærmere bekendtskab, hvor man efterhånden opdager arbejdets virkelige indhold, samt hvor meget man egentlig må knokle.
Hmmm… mit mistænksomme sind...: enten det, eller så er det virkelig tale om kanonspændende fag, som de gerne vil beholde for dem selv ved at prøve at skabe negative rygter for at at skræmme potentielle konkurrenter. Efter at have set masser af film og serier om advokater, er der i hvert fald ingen, der kan overbevise mig om, at det ikke er rigtig fedt at tage en sag til retten!