Videnskabeligt øl
Jeg har aldrig været den store fan af øl, men ind i mellem, under ideelle forhold (en meget varm dag i selskab af gode venner i begyndelsen af weekenden), kan selv jeg nyde en kølig øl.
Som ikke fan kan jeg ikke prale af at vide så meget om øl: hvad forskellen er mellem forskellige mærker, forskellige typer eller forskellige bryggemetoder. Men jeg må indrømme, at jeg blev overrasket, da jeg for nylig læste, at ølboblerne følger en bestemt matematisk formel, og at det er muligt at forudsige, hvordan skummet vil udvikle sig i øllet ved at anvende den famøse formel, som netop er blevet opdaget af to amerikanske videnskabsfolk. De påstår, at formlen har flere andre anvendelsesmuligheder end at skænke en perfekt fadøl.
Imidlertid spørger jeg bare:
1) Hvilke andre anvendelsesmuligheder?
2) Hvordan fandt de mon på at forske i øl skum? Og
3) Hvor mange øl havde de mon allerede fået indenbords, da de fik ”inspirationen”? : )
God weekend!
(foto: bitzi @flickr.com)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home