fredag, april 27, 2007


Var det noget med en cocktail?
Gode nyheder, folkens: en gruppe amerikanske forskere konkludere for nylig, efter grundig research, i en artikel i Journal of Science of Food and Agriculture, at det er sundere at få en jordbærcocktail end at spise selve jordbærrene. Det fordi alkohol fremmer jordbærrens gode egenskaber og gør den endnu sundere. Når man blander jordbær med sprut, hjælper ethanol med at højne niveauet af antioxidanter i bærret, og disse forebygger de frie radikalers skadelige virkninger og beskytter mod kræft, nervesygdomme og Alzheimer. Det samme gør sig gældende for blåbær, brombær, solbær og tyttebær.
Er det eller der det ikke godt nyt?
For at fejre det, må vi lige ha’ en hurtig opskrift:

Jordbær Daiquiri
1 mål hvid rom
½ mål de créme de fraises
½ mål frisk citronsaft
4 modne jordbær
knust is
1 jordbær i skiver til pynt
1 myntekvist til pynt

Hæld rom, de créme de fraises, citronsaft, jordbær og is i en blender og miks det ved langsom hastighed i 5 sekunder. Skru derefter op for hastigheden i ca. 20 sekunder. Hæld drinken i et afkølet glas og pynt med jordbærskiver og en myntekvist.
God weekend! : )
(fotos nedenfor: TulipFleurs @ flickr.com)