tirsdag, maj 14, 2024

Æg fordi
Der er en masse kontroverser om æg. Jeg ved ikke engang hvorfor: det er mere end dokumenteret, at æg med deres vitaminer A, D E og B12, riboflavin og folat og mineraler som jern, calcium, jod, selen og zink er godt for dit helbred. Og de har den gode kolesterol. Ud fra hvad jeg har læst, er æg, især til morgenmad, afgørende for vægttab, da de har så meget protein og få kalorier og får dig til at føle dig mæt, hvilket reducerer behovet for at spise mellemmåltider før frokost. Æg styrker også immunforsvaret, takket være det høje selenindhold, de styrker også hukommelsen takket være aminosyren cholin, og synet takket være lutein. Og kalk og D-vitamin styrker selvfølgelig tænder og knogler. Ydermere hjælper det med at forhindre depression gennem D-vitamin, som også er essentielt for celleregenerering, hvilket bremser alderens effekt på huden. Og ikke nok med det, men listen er allerede lang 😊