torsdag, februar 11, 2010

Spånpladekød
Hver gang madvarernes kvalitet forringes er EU indblandet med deres perspektivløse lovgivning. Nu vil de gennemføre et forslag, som tillader tilsætningen af et enzym ved navn thrombin i kødet. Thronbin er en slags klister, som gør det muligt at sætte kødstykker af forskellig beskaffenhed og kvalitet sammen til én bøf, der ligner en almindelig bøf. Eksperterne siger, at enzymet ikke er farligt for helbredet og så videre og lover, at der kommer en mærkning med “sammensat kød” på emballagerne i køledisken, men jeg er ikke overbevist: når det i forvejen er som det er, og der fra tid til anden dukker kødskandaler op, fordi man opdager at supermarkederne fifler med datomærkningerne, fedtprocenter og lignende, forestil jer hvordan det ville være, hvis de fik mulighed for at blande forskelligt kød og fabrikere tilsyneladende friskskårne bøffer. For ikke at tale om restauranterne, hvor klienten ikke engang kommer til at se pakningen eller noget.

Hvis dette lovforslag bliver vedtaget er det nok spadestikket til, at jeg i hvert fald bliver vegetar!… :-P