søndag, december 24, 2006

Juleaften
Jeg har set frem til denne dag, især denne aften så fuld af ritualer og traditioner, i flere uger. En af mine favoritter er ris a la manden med varm kirsebærsovs. Jeg kunne sagtens undvære anden og stegen, som jeg kun nipper til for at holde de andre i selskab og til ære for de time, min svigermor har tilbragt i køkkenet med at tilberede julemaden. Men for mig starter måltidet for alvor, når krystalskålen fyldt til randen med ris a la mande og kanden med kirsebærsovsen kommer på bordet.
Og bagefter: de traditionelle julesalmer, som synges, mens man går eller danser omkring juletræet (selvfølgelig bliver der ikke nogen dans i år for husbondens vedkommende, da han stadig går med krykker). Og mellem salmerne åbner vi pakkerne, en ad gangen, da det er den, som lige har pakket op, der skal hente den næste gave under træet og aflevere den til den eventuelle modtager.
GLÆDELIG JUL!