torsdag, december 21, 2006


At sluge kameler
Det er mange eksotiske retter, størstedelen er jeg helst fri for, som jeg tidligere har nævnt. Og jeg benytter nu lejligheden til at føje endnu en til listen: kamel.
Hvordan i al verden kom jeg til at tænke på kameler i en sammenhæng og kontekst vedrørende mad og eksotiske spiser? Endnu engang blev jeg inspireret af en nyhed, som gjorde mig paf: en gruppe medarbejdere i Turkish Airlines i Istanbul besluttede sig for at fejre en veloverstået handel ved at slagte og spise en kamel, endda i Istanbul lufthavnens område.
Jeg spørger bare mig selv, hvad får nogen besat til at spise et dyr, der grundet sit udseende og levevis – i hvert fald for mig, der aldrig har smagt ”lækkerbisken” – kun frembringer associationer til tørre, smagløse, lidet møre ting?
Sidst må det tilføjes, at de pågældende ansatte nu er suspenderet; da de ikke bad om lov til at gøre det…
(foto: Cybjorg @flickr.com)