At sluge kameler
Det er mange eksotiske retter, størstedelen er jeg helst fri for, som jeg tidligere har nævnt. Og jeg benytter nu lejligheden til at føje endnu en til listen: kamel.
Hvordan i al verden kom jeg til at tænke på kameler i en sammenhæng og kontekst vedrørende mad og eksotiske spiser? Endnu engang blev jeg inspireret af en nyhed, som gjorde mig paf: en gruppe medarbejdere i Turkish Airlines i Istanbul besluttede sig for at fejre en veloverstået handel ved at slagte og spise en kamel, endda i Istanbul lufthavnens område.
Jeg spørger bare mig selv, hvad får nogen besat til at spise et dyr, der grundet sit udseende og levevis – i hvert fald for mig, der aldrig har smagt ”lækkerbisken” – kun frembringer associationer til tørre, smagløse, lidet møre ting?
Sidst må det tilføjes, at de pågældende ansatte nu er suspenderet; da de ikke bad om lov til at gøre det…
(foto: Cybjorg @flickr.com)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home