Bolo Rei (portugisisk julekage)
Dagen i går stod i bagningens tegn. Da jeg ikke kan få portugisisk julekage, som jeg så godt kan lide, i Danmark, bliver jeg nødt til at bage min egen bolo rei (oversat betyder det ”kongekage”, hidrørende de hellige tre konger). I flere uger går jeg og samler ingredienserne – valnødderne, pinjekernerne, de kandiserede frugter, fignerne, portvinen, og i den sidste weekend inden jul går jeg i gang med det store bagearbejde. Timevis af at skære, hakke, ælte sammen og lade hæve.
Til at begynde med bagte jeg julekagen til eget forbrug, for at smage på noget jeg ellers savner, men der er så mange danskere, der har smagt den og været glade for smagen, at jeg de senere år også har bagt en til svigerforældrene og til at give enkelte venner. I år må jeg have slået min egen rekord: fem julekager.Jeg har allerede smagt en skive til et glas portvin – og det var lige før tårerne trillede. I min barndom fejrede vi ikke julen, men der manglede til gengæld aldrig julekage i løbet af december og frem til d. 6. januar. Den kom friskbagt fra bageren, pakket ind i madpapir.
Var det noget med en skive?
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home