lørdag, august 24, 2019


Mørk chokolade
Jeg har lovprist den før og gør det gerne igen: mørk chokolade er fantastisk! Af alle årsager. Og i dag vil jeg kun fremhæve dens antidepressive egenskaber, takket være et stort indhold af
feniletilamin, en neurotransmitter, relevant i humørreguleringen, samt flavonoider, som virker som antioxidanter og anti-inflamatorisk og bremser sygdommen især i starten. Det er blevet dokumenteret mange gange, bl.a. i en undersøgelse lavet af af forskere ved University College London (UCL), Universtetet i Calgary og Alberta Health Services Canada. De studerede 13.000 amerikanere og konkluderede, at dem som spiste mørk chokolade havde 70% mindre sandsynlighed for at udvikle depressive symptomer sammenlignet med dem, som ikke spiste det.
Det kunne selvfølgelig være, at chokoladeelskere i sig selv, af en eller anden grund på forhånd er mindre modtagelige for depression og dem der ikke kan li’ chokolade er mere modtagelige. Eller at depressionen giver mindre lyst til at spise chokolade, hvilket kan forstærke den. Hvem ved? Men spis nu mørk chokolade!