torsdag, maj 10, 2012

God start på dagen
Er der nogen, der kan definere for mig begrebet en god start på dagen hvad morgenmad angår? Det fordi producenten af Nutella, det smørbare pålæg lavet af hasselnødder og chokolade er lige blevet sagsøgt for at love det til forbrugerne. I reklamen taler en entusiastisk mor om dette produkt lavet af gode ingredienser – hasselnødder, mælk og chokolade – som børnene har lyst til at spise på brødet om morgen, og som derfor udgør en god start på dagen. Bemærk venligst at hun på intet tidspunkt lover, det er sundt.
Men der var forældre i USA, der gik udefra, at Nutella var et sundt morgenmadsprodukt og købte det til børnene – tilsyneladende uden at læse emballagen, hvori der også står, at Nutella indeholder 21 gr. sukker, 200 kalorier og 11 gr. fedt (heraf 3,5 flerumættet) per servering. Og de må herefter have opdaget en guldgrubbe: hvorom alt er sagsøgte de Ferrero USA, som producerer Nutella, og har lige fået en erstatning.
Det er for mig at se latterligt (som de folk der sagsøger tobaksindustrien, når de får konstateret kræft efter et helt liv, hvor de har røget som skorstene…). Jeg indtager ikke den slags produkter, da de indeholder for meget sukker og fedt. Og nogen der konkluderer, at et smørbart chokoladepålæg skulle være sundt har brug for at få hovedet undersøgt eller, i hvert fald, få målt sin intelligens…