mandag, april 16, 2012

Humoristisk mad
Jeg kan ikke lade være med at reklamere for de gode fødevarer, som beskytter os, holder os sunde - og efterlader os i godt humør. Eksempelvis fødevarer rige på:

- folinsyre som appelsiner og broccoli, i henhold til neurolog E.H. Reynolds artikel offentliggjort i British Medical Journal - fibre, komplekse kulhydrater og tryptophan, en vigtig aminosyre til fremstilling af serotonin, en neurotransmitter, der produceres i hjernen, der regulerer følelser og hvis mangel spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​depression - såsom bananer, avocado, dadler og mælk
- proteiner hvis gastrisk nedbrydning medfører tyrosin, som påvirker syntesen af ​​dopamin og noradrenalin, to hjernekemikalier, der regulerer motivation og følelsesmæssig tilfredsstillelse – såsom fjerkræ, æg, fisk og mejeriprodukter
- phenylethylamin, der udskilles i hjernen, når vi forelsker os, og flavonoider, der beskytter hjertet både indeholdt i chokolade! ;-)
- vitamin B1 og B6 (der også er afgørende for fremstilling af serotonin og norepinephrin), som findes bl.a. i havre
- selen, der udover at være en antioxidant også er involveret i produktionen af ​​serotonin og dopamin som vi finder i de olieholdige nødder såsom valnødder, mandler, cashewnødder mv.
- Omega 3 fedtsyrer, som også beskytter hjerte-kar-systemet og hukommelsen, og er i mere fede fisk som sardiner, ørred og laks.


I kan allerede se menuen for god humor, ikke? En grillet laks med dampet broccoli, en salat med avocado og hakkede nødder. Og til dessert en frugtsalat med appelsiner, bananer, dadler og chokoladeflager. Ledsaget af et glas mælk:-D