Frugtsmag
Jeg elsker alle mulige slags frugt som jordbær og kirsebær, som er de absolut favoritter, ananas, kiwier, bananer, ferskener, æbler, pærer, appelsiner, mandariner, klementiner, figner, melon, honningmelon, vandmelon, brombær, blåbær, nå ja… listen kunne fortsættenæsten i det uendelige. Uheldigvis er en af de få frugter udover sharon jeg ikke bryder mig om hindbær… for en gruppe tyske astronomer har for nylig opdaget, at Mælkevejen, hvis den overhovedet smager af mælk, er det af hindbærmælk!
I spørger måske jer selv, hvordan disse brillante forskere har fundet ud af netop så bemærkelsesværdig en ting, om de stak tungen ud af rumskibet og slikkede på Mælkevejen, men det ville selvfølgelig være tåbeligt og kun værdig til tegneserier, ikke sandt? Næ nej: ifølge avisen The Guardian fandt de ude på Mælkevejen præcis samme molekyle som giver hindbær sin hindbærsmag, den såkaldte ethyl format-molekyle, som består af den kemiske reaktion af ethanol med myresyre (der trods navnet intet hat med myrer at gøre… tror jeg nok…).
…
Men hvordan har molekyler med hindbærsmag mon kommet ud i Rummet??? Og hvorfor lige hindbær? Se det er så sandelig et mysterium… ;-)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home