Choko-turisme
Vi har tidligere talt om specialiseret, målrettet turisme – eksempelvis den såkaldte dødsturisme, hvor man så at sige går fra kapel til kapel – besøger afdøde berømtheders gravsteder eller katastrofesteder, terroristmål, osv.
Der er imidlertid dem, der for mig at se har sundere interesser og rejser efter vinsmagninger eller kulinariske specialiteter. Og gode nyheder for chokoladeelskerne: nu har Ghana, et af de største kakaoproducerende og -eksporterende lande, logisk besluttet sig for at satse på chokoladeturismen.De startede sidste år med at tilegne chokoladen en særlig dag – Chokoladedagen – hvor de valgte at kombinere den med de obligatoriske fejringer omkring Valentinsdag, d. 14. februar, som muligvis er den dag på året, hvor der foræres flest chokoladeæsker. Og i år tog den ghanesiske Turistministerium affære og organiserede en chokoladesmagning, der blev afhold på Nationalteatret i Accra og brillerede ved flere kokkes og deres fabelagtige chokoladekreationers tilstedeværelse.
Budskabet er såre enkelt: chokoladen er sund grundet dens rigdom i antioxidanter, og den er vores men kan blive jeres, I slikmunde :-P
God weekend :-)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home