tirsdag, januar 15, 2008

Genetisk betinget kræsenhed
Ha!, det er blevet videnskabeligt bevist, at hvis jeg er kræsen i forhold til visse madvarer – som jeg tidligere har nævnt, kan jeg li’ næsten alt, men jeg hader eksempelvis hestebønner, lever og sharonfrugter af et godt hjerte – så er det ikke engang min skyld: det hele eller næsten er i generne (dette til trods for min mors forkærlighed for hestebønner, lever og sharonfrugter; det kommer ikke sagen ved). En britisk undersøgelse har for nylig demonstreret, at 78% af modviljen mod at prøve nye madvarer styres af generne. En gruppe forskere fra London University College har lavet den hidtil mest omfattende undersøgelse af, hvor meget børnenes kræsenhed betinges af generne; de studerede 5.390 tvillingepar i alderen 8-11 år og kortlagde deres spisevaner. Og de konkluderede, at neofobi (angst for nye madvarer – tænkt at der endda findes en betegnelse for det!…) hos børn starter ved 2-årsalderen, der hvor børnene begynder at være mere mobile på egen hånd, og det siges at det tjener den basale funktion at beskytte os mod at spise hvad som helst (eksempelvis giftige eller skadelige ting), hvorved vores overlevelse sikres.
Et fantastisk alibi for at blive ved med at undgå hestebønner, lever og sharonfrugter :-D
(foto: titanium22 @flickr.com)