tirsdag, juli 08, 2025

Chokolade er godt

Mørk chokolade har mange kalorier, så den bør spises med måde. Men den bør spises, fordi den er god for helbredet:
- den er næringsrig og en vigtig kilde til fibre, jern, magnesium, kobber, mangan og kalium.
- den reducerer risikoen for hjerte-kar- og cerebrovaskulære ulykker.
- den er generelt god for hjernefunktionen, fordi den stimulerer den takket være tryptofan, som bidrager til produktionen af ​​serotonin, en af ​​hjernens neurotransmittere forbundet med velvære, og endorfiner, som også forbedrer humøret. Og koffein, selvfølgelig.
- den er et skjold mod aldring takket være dens høje indhold af antioxidanter såsom polyfenoler, flavonoider og katekiner.
- disse flavonoider reducerer til gengæld også blodtrykket, da de forbedrer blodgennemstrømningen.
- den reducerer risikoen for åreforkalkning, da den reducerer "dårligt" kolesterol (LDL).
- og som om det ikke var nok, er mørk chokolade et elskovsfremmende middel 😉