torsdag, december 05, 2024

Valnødder

Vidste I, at valnødtræet kommer fra Himalaya og derfor er vant til kolde og barske klimaer? Derforklarer den sig godt i Trás-os-Montes, i det nordligste Portugal. Men det produceres også i Alentejo sydpå, hvor vintrene også er kolde, men hvor jorden er frugtbar, en anden af ​​de ting, der glæder valnøddetræer.
Og vidste I, at der findes flere varianter af nødder med forskellige navne? I hvert fald i produktionen af ​​Tapada de Coelheiros (Igrejinha, Arraiolos, i Alentejo): blandt 800 hektar vinmarker, oliven og hvor de også producerer lam, honning, hjorte, korkeg og forskellige hortikulturafgrøder, alt økologisk, har de 20 hektar Lara (fransk valnød, rund, stor, men delikat, fløjlsagtig, med en smøragtig og sød smag, der forbindes med korn) Pedro (amerikansk, mere bitter og krydret), Chandler (også amerikansk, stor og til den søde side) og Franquette (fransk , med en mere neutral smag og en fast, sprød tekstur). Og på Tapada de Coelheiros laver de endda nøddesmagninger.