Klipfisk
Denne ferie smagte jeg uforglemmeligt mør klipfisk tilberedt over kullene. Jeg forestiller mig, at de fulgte de essentielle principper i tilberedningen: for det første kan klipfisk slet ikke lide kogende vand: måneder med at blive saltet giver den sin første kogning, så lige før servering skal den kun koges i kort tid og ved lav temperatur (og nogle siger i mælk). Hvis den laves i ovnen, kun ved 150 grader og i max 20 minutter. Ellers bliver det hårdt og fibrøst og uden smag og mister det gode kollagen. En veltilberedt klipfisk er silkeblød og lækker.
Denne ferie smagte jeg uforglemmeligt mør klipfisk tilberedt over kullene. Jeg forestiller mig, at de fulgte de essentielle principper i tilberedningen: for det første kan klipfisk slet ikke lide kogende vand: måneder med at blive saltet giver den sin første kogning, så lige før servering skal den kun koges i kort tid og ved lav temperatur (og nogle siger i mælk). Hvis den laves i ovnen, kun ved 150 grader og i max 20 minutter. Ellers bliver det hårdt og fibrøst og uden smag og mister det gode kollagen. En veltilberedt klipfisk er silkeblød og lækker.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home