Resistent stivelse
Hver dag lærer vi lidt. I dag lærte jeg om resistent stivelse, et kulhydrat, der kun er godt for tarmenes sundhed. Det kaldes resistent, fordi det modstår fordøjelse. Det findes i bananer, før de er helt modne, i kartofler, i havre, bønner og forskellige typer frø og nødder og fordøjes ikke umiddelbart i tyndtarmen, men fermenteres i tyktarmen og fodrer flere gavnlige bakterier. Udover at ombygge tarmmikrobiomet og bidrage til vægttab ved at forbedre insulinfølsomheden og hæmme kroppens evne til at optage fedt, ser det ud til at forebygge mange sygdomme som diabetes, forhøjet kolesterol, kræft og forskellige inflammationer.
Hver dag lærer vi lidt. I dag lærte jeg om resistent stivelse, et kulhydrat, der kun er godt for tarmenes sundhed. Det kaldes resistent, fordi det modstår fordøjelse. Det findes i bananer, før de er helt modne, i kartofler, i havre, bønner og forskellige typer frø og nødder og fordøjes ikke umiddelbart i tyndtarmen, men fermenteres i tyktarmen og fodrer flere gavnlige bakterier. Udover at ombygge tarmmikrobiomet og bidrage til vægttab ved at forbedre insulinfølsomheden og hæmme kroppens evne til at optage fedt, ser det ud til at forebygge mange sygdomme som diabetes, forhøjet kolesterol, kræft og forskellige inflammationer.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home