lørdag, marts 16, 2024

Det gode ved kaffe
Så mange gange jeg refererer til kaffens gode egenskaber, tror I måske, at jeg enten har en plantage eller andele i den 😊 Det er ikke tilfældet; det er bare det, at kaffe har et dårligt ry, som den ikke fortjener, da den har egenskaber, som endda forbedrer sundheden. For eksempel læste jeg for et par dage siden, at en undersøgelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine havde konkluderet, at enhver, der drikker kaffe regelmæssigt og med måde (op til 3½ kopper om dagen) – og uanset hvilken type kaffe det er – fra instant til malet og endda koffeinfri – kan leve længere. Og dette selvom de putter en lille smule sukker i kaffen, hvilket jeg ikke bryder mig om, men nogle mennesker gør.
De fulgte næsten 172.000 deltagere i 7 år med hensyn til deres kaffeforbrug og helbredstilstand. Og de var i stand til at verificere, at dødeligheden i denne periode, selvom den var kort, var signifikant lavere hos dem, der indtog kaffe moderat.