Temperaturen
Ifølge hvad jeg har læst er det en kunst at servere vin. Og mange gør
ikke tingene som man skal. Vinen, uanset om den er hvid, rød eller rosé, har en
ideel serveringstemperatur, som bedrer dens smag: hvidvin skal ikke serveres
køleskabskold, og rumtemperaturen er for varm til de fleste rødvine, medmindre
det er særligt gode vine. I virkeligheden bør temperaturerne hvid- og rødvin
serveres ved ikke variere mere end 3-4 grader fra hinanden, rødvin omkring 14-15
grader og hvidvin således 10-11, og rosé midt i mellem. Dem der har forstand på
det anbefaler at man åbner vinen dagen før den skal indtages og at den stilles
i kæleskabet med proppen på, uanset og der er tale om hvis eller rød. Undtagen
modne vine, som bør drikkes straks efter åbningen. Unge vine kan derimod tåle at
blive drukket og vil udvikle sig over dage.
Skål! :-D
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home