Ikke skræl
Jeg
har altid foretrukket at spise frugt med skræl på… undtagen bananer… og ananas…
og kokosnød. Og kartofler spiser jeg også som regel med skræl; det har jeg vænnet
mig til. Og forleden læste jeg, at det er godt, da der er flere frugter og
grøntsager, som vi aldrig burde skrælle: fx kartoflerne, der har mere
folinsyre, fiber og jern i skrællen end i resten; det samme gør sig gældende
for gulerødder, hvis indhold af polyacetylender virker mod kræft, antibakterielt
og antiinflamatorisk, er i skrællen. Og nu vi er i gang hold også op med at skrælle
agurkerne (skrællen indeholder magnesium, kalium, kalk, fosfor og A- og K-vitaminer)
og auberginerne (i skrællen har de flavonoider, som er gode for hjernen og for
at holde vægten). Og æblerne spises også med skræl, som har pektin, der
stabiliserer kolesterolet.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home