tirsdag, januar 17, 2017


Ikke skræl 
Jeg har altid foretrukket at spise frugt med skræl på… undtagen bananer… og ananas… og kokosnød. Og kartofler spiser jeg også som regel med skræl; det har jeg vænnet mig til. Og forleden læste jeg, at det er godt, da der er flere frugter og grøntsager, som vi aldrig burde skrælle: fx kartoflerne, der har mere folinsyre, fiber og jern i skrællen end i resten; det samme gør sig gældende for gulerødder, hvis indhold af polyacetylender virker mod kræft, antibakterielt og antiinflamatorisk, er i skrællen. Og nu vi er i gang hold også op med at skrælle agurkerne (skrællen indeholder magnesium, kalium, kalk, fosfor og A- og K-vitaminer) og auberginerne (i skrællen har de flavonoider, som er gode for hjernen og for at holde vægten). Og æblerne spises også med skræl, som har pektin, der stabiliserer kolesterolet.