Videnskaben bag kaffe med mælk
Jeg kan sagtens drikke kaffen sort, men jeg foretrækker den med mælk. Og
da jeg ikke altid har mulighed for at varme den op, så jeg får den i kold lige
fra kartonen. Og nogle gange bliver den mere lunken end andre. Jeg læste
imidlertid forleden, at kaffen forbliver varm i længere tid, hvis mælken bliver
hældt i lige efter man skænker kaffen op end hvis man venter længere med det.
Dette fordi nedkølingshastigheden afhænger af forskellen i forhold til den
omgivende temperatur: når man sætter kold mælk i varm kaffe er kaffens
temperatur tættere på omgivelsernes og den vil køle langsommere ned end hvis
kaffen har været i koppen et stykke tid uden mælk og man så evt. tilsætter
mælk.
...
Ikke be’ mig om at gentage det eller forklare det på anden vis, da det
er temmelig kompliceret. Prøv det ene og det andet, og I vil selv kunne se det.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home