Av, chili!
Jeg kan godt li’ at bruge frisk chili, når jeg laver mad,
men jeg ville ikke turde at gøre en “Chili-Klaus” og spise den rå, som det nu
er mode. Fordi det brænder som bare pokker – på hænderne, i øjnene hvis man er
så uheldig at glemme, man lige har stået og hakket chili og tager hånden op til
øjnene (det har jeg prøvet og jeg lover jer, jeg ikke anbefaler det til
nogen!... X-P) og i munden.
Men hvis nogen derude er mere eventyrlysten end jeg, her er
en hemmelighed: efter at sspise rå chili lad være med at drikke vand, uanset
hvor meget det trækker i dig, da vand kun øger den brændende fornemmelse, fordi
det spreder det pikante stof – kaldet capsaicin – på tungen, hvorved nerverne
aktiveres yderligere og smerteoplevelsen øges. Der er nogen som anbefaler kold
fløde, men kold sødmælk er tilstrækkelig; capsaicinen binder sig til fedtet i
drikken og mister intensitet.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home